Archief

Van Dale SPOKEN Awards artiesten

Drie zeer getalenteerde, jonge woordkunstenaars betreden aankomende zondag het Leidse Speakers’ Corner-podium. Een poetry storyteller, een lyrics poetry storyteller en een comedy poet: allen verweven hun multi-culturele achtergrond in hun teksten. Onias Landveld, de winnaar van de Van Dale SPOKEN Awards (SPOKENfm), wisselt het podium af met de twee genomineerde Mariana Hirschfeld en Patrick Ribeiro. Laat je inspireren en geniet van hun verbale dans.

Onias Landveld (winnaar Van Dale SPOKEN Awards)

Onias Landveld (1985, Paramaribo) is nostalgisch van geest. Gevormd en gegoten door muziekvolle zaterdagen. Otis redding en Motown legendes strelen zijn uitspraken. Opgevoed tussen 5 talen, 4 culturen en 2 landen schrijft Onias direct en met kracht richting het hart. In 1989 ontvluchte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg. Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte hij zijn liefde voor het gesproken woord. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, smeedt hij met woorden banden; gevormd door passie en identificatie. 

Mariana Hirschfeld (nominatie Van Dale SPOKEN Awards)  - Poetry

Niet geboren, maar wel getogen in Rotterdam, 19 jaar en een filosofie studente. Sinds een jaar bezig binnen de ‘Spoken Word’ sector, maar al jaren een dichter. Vastberaden om het te maken met haar passie als poëet en schrijfster, hoopt zij niet alleen om op stages te staan maar ook mensen te raken en zelf iets op te zetten waar artiesten en publiek samenkomen voor poëtische intermezzo’s. Het afgelopen jaar heeft zij aardig wat stages beklommen in Rotterdam en omstreden en is zij uiteindelijk als tweede geëindigd in de Poetry categorie van de Spoken Awards. Dit jaar hoopt zij op nieuwe mijlpalen en ervaringen. 

Patrick Ribeiro (nominatie Van Dale SPOKEN Awards) - Comedy

Patrick Ribeiro is 24 jaar en Hoogvlieter in hart en nieren. Op zijn 17e kwam hij in contact met theater waar hij Clyde Marengo leerde kennen. Hij liet hem Def poetry jam zien en sindsdien is het een no brainer, Poetry it is! 

 

Optredens

14.00-14.30 u / Mariana Hirschfeld / Haarlemmerstraat t.h.v. Lange Mare

14.30-15.00 u / Onias Landveld / Haarlemmerstraat t.h.v. Lange Mare

16.00-16.30 u / Patrick Ribeiro / Haarlemmerstraat t.h.v. Lange Mare