Archief

Salsa, Dos Bailadores

Salsa betekent letterlijk 'saus' en net als bij een goede saus moeten de basisingrediënten van de dans kloppen en wordt er vervolgens extra smaak aan toegevoegd. Zo is salsa een leuke dans om te leren, maar ook om mee te blijven variëren en improviseren.  In de Caribische dans is het één van de populairste stijlen. Salsa is een versmelting van verschillende culturen: Europese gratie wordt gemengd met Afrikaans ritme en Caribische beweging. Salsa is voor iedereen en kun je met iedereen dansen.

Dos Bailadores is een Leidse dansschool gespecialiseerd in Caribische dans, Braziliaanse dansen, Argentijnse tango en buikdans. De school bestaat sinds 1992 en is inmiddels een begrip in de Ranstad. Behalve dat er les wordt gegeven in veel verschillende dansstijlen, kan iedereen - beginner of gevorderde - bij Dos Bailadores terecht om heerlijk te dansen.

Tijdens OPEN voor de Wereld kun je meedansen met Dos Bailadores op het Stadhuisplein. Dansschooleigenares en docente Monique Struch geeft hier een workshop om de eerste passen onder de knie te krijgen of om gewoon lekker mee te dansen. 

Dansles

13.30-14.00 u / Stadhuisplein