Open voor Vroeger

 • Verhalen van de stad
 • Zondag 30 oktober
 • & Meer activiteiten
  in de binnenstad

Programma

Deze editie staat geheel in het teken van ‘Verhalen van de stad’. Leiden is een schatkamer vol verhalen die deze middag door diverse kunstdisciplines als historische foto’s, dichters, schrijvers, orgeldraaiers en acteurs worden verteld. Het decor is vanzelfsprekend de stad zelf. Met ‘Verhalen van de stad’ wordt meteen ook de Leidse Draaiorgeldag nieuw leven ingeblazen.

Themawandelingen & Leidse draaiorgeldag

De stadsgidsen van Groepswijzer.nl laten zich niet onbetuigd. Voor u zijn een aantal wandelingen langs de OPEN-route samengesteld met de volgende thema’s.

Straatscènes en historische foto's

Tussen 13.00 en 17.00 uur worden om het half uur op een aantal locaties langs de route gedramatiseerde straatscènes opgevoerd van belangwekkende Leidse gebeurtenissen.

Boekenboulevard

Ondanks de teruglopende aantal boeken die via de reguliere kanalen worden verkocht blijft de Breestraat trots de boekenboulevard van Leiden. In de diverse boekhandels zijn er interessante activiteiten.

Eerdere edities

Locatie

 • Volg de route!
  Straatscènes / historische foto's
  Straatscènes om 13.30, 14.30, 15.00, 15.30 & 16.30 uur / 12.00-17.00
 • Volg de route!
  Leidse Draaiorgeldag
  13.00-17.00
 • Volg de route!
  Openbaring
  13.00-17.00
 • i
  Stationsweg & Nieuwe Rijn
  Info en start wandelingen
  12.00-17.00

Wij zijn Open

large picture of De Leidse Rederij

De Leidse Rederij

Iets te vieren ? Beleef het op het water ! Leiden is een waterstad en al varend kunt u vele mooie, leuke en historische bezienswaardigheden van de oude en de nieuwe stad bewonderen. Wij verzorgen met plezier een leuke en (ont)spannende rondvaart door de schilderachtige grachten en langs de groene singels. Stichting De Leidse Rederij is een vrijwilligersorganisatie van ruim vijftig enthousiaste schippers en scheepstechnici, die oud-Leiden een warm hart toedragen. De stichting stelt zich ten doel om oude, klassieke en antieke schepen, die passen in het historische stadsbeeld, in de vaart te houden en belangstellende passagiers een indruk te geven van de geschiedenis van Leiden als waterstad. Stichting De Leidse Rederij participeert in cultuur-historische evenementen, zoals de Leidse Museumnacht, Leiden Schemerstad, de Leidse Waterdagen, de Lichtjesparade, de Peurbakkentocht, de Lakenfeesten en de Drie Oktoberviering. Er zijn voor educatieve doeleinden lesbrieven en vaarroutes ontwikkeld waar scholen gebruik van maken om ‘varenderwijs’ te worden. Stichting De Leidse Rederij wil met zijn verschillende vaaractiviteiten een bijdrage leveren aan het ontdekken van de pracht en praal in de oude Sleutelstad. Leiden is immers een stadvanontdekkingen! Een rondvaart breiden wij graag uit met een catering aan boord of met iets ludieks als een Leidse cursus, een kookworkshop of onze bruggenvaartocht. Stichting De Leidse Rederij is specialist in vaartochten voor feesten en partijen, bruiloften, bedrijfsuitjes en vele andere mogelijkheden. Voor senioren worden er speciale vaartjes georganiseerd. Met onze vloot kunnen wij een arrangement-op-maat samenstellen van 2 tot 300 personen in Leiden en wijde omgeving. Niets is ons te gek; maak uw wensen kenbaar en wij gaan voor u aan de slag. Van een rustige vaart tot een uitbundige tocht en van watertaxiservice tot een uitgebreid programma.

Openingstijden

maandag09:00  -  18:00 dinsdag09:00  -  18:00 woensdag09:00  -  18:00 donderdag09:00  -  18:00 vrijdag09:00  -  20:00 zaterdag09:00  -  20:00 zondag09:00  -  18:00
Apothekersdijk 5
2312 DC Leiden
Toon op Kaart

Contact & info

Contact

Afhankelijk van uw vraag of opmerkingen kunt u contact opnemen met de onderstaande personen.

 

Algemene zaken, programma, pers en voorlichting

Mels Hartman

[email protected]

Partners